mandag, september 20, 2010

Ny høst, nye bloggmuligheter

Nå som jeg endelig er blitt forfatter på ordentlig, er det kanskje på tide å begynne å blogge litt igjen?

Boka Overleve handler om Sivun Pen, en kambodsjaner fra Vennesla, som mistet alt han eide da Pol Pots Røde Khmer marsjerte inn i Kambodsjas hovedstad Phnom Penh 17. april 1975 og proklamerte år null. Hele byen ble umiddelbart tvangsevakuert - to millioner mennesker ble jaget ut i gatene, til fots gikk de i dager og uker dit Røde Khmer fant det for godt å sende dem. I fire år kjempet Sivun og resten av Kambodsjas befolkning for å overleve sult, slavearbeid og et brutalt kommunistisk styre. Da Pol Pot ble styrtet, fire år senere, var nærmere to millioner mennesker døde.
I 1991 kom Sivun Pen og familien hans til Norge som flyktninger. Siden har de bodd i Vennesla. Sivun har holdt mange foredrag om sine opplevelser i Kambodsja, og nå er hans historie kommet ut i bokform. Jeg er så heldig at Cappelen Damm ba meg skrive den.
Du kan lese mer om boka (og til og med kjøpe den) her:
Overleve, Marit O. Bromark, Cappelen Damm forlag

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det tok litt tid før eg oppdaga at nå var Sivuns opplevingar komne i bokform, men nå har eg kjøpt og lese boka, og deler den med meg til alle i nærleiken. Flott at han endeleg har fått trykt det, og du har gjort ein flott jobb som forfattar!
Mvh Sigrid, Sivuns norsklærar på Høgskolen i Telemark, avd Bø

Marit O. Bromark sa...

Tusen takk! Veldig hyggelig å høre at folk som kjenner Sivun setter pris på boka. Og flott at du sprer historien videre - Sivuns historie er viktig lesning for mange. Vi jobber nå med å tilrettelegge en forelesning om boka og historien for videregående skole, gjennom Den kulturelle skolesekken. Det er også et viktig arbeid, synes jeg.
Hilsen Marit

Gunn sa...

Gleder meg til å høre om boka i Stavanger 27/ 10.